//

В Ефіопії мусульмани вбили служителя церкви і поранили його дружину

В Ефіопії,  в результаті нападу групи мусульман, озброєних мачете (довгий і широкий ніж), був убитий служитель церкви і  важко поранена його вагітна дружина, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org із посиланням на фонд Варнава.


20-го квітня шість мусульман із засідки напали на Аврама Абера (35 років), його дружину Бертукан (25 років) і ще одного чоловіка, які їхали відвідати хворого друга. Мусульмани відразу напали на Аврама і Бертукан з мачете, а їх супутнику вдалося втекти і попередити поліцію.


У лікарні, куди доставили сім’ю (вони були одружені менше року), Аврам помер від отриманих травм того вечора ж. Бертукан була на шостому місяці вагітності, їй зробили переливання крові. Про смерть чоловіка їй повідомили вже після надання необхідної медичної допомоги. Не дивлячись на важке випробування,  загрози для вагітності немає.


Місцеві християни  говорять, що вони дуже засмучені смертю Аврама. Один з них, що побажав залишитися анонімним, розповів фонду Варнава, що Аврам був служителем церкви у Ворабе, місто в Ефіопії, де радикально настроєні мусульмани складають 97 відсотків населення. За місяць до його вбивства, мусульмани побили кількох християн і ті були вимушені  переїхати в інше місто.


Місцеві християни, за словами джерела, постійно страждають від багаточисельних переслідувань. Їх б'ють, церковні будівлі конфіскують або підпалюють, їм відмовляють в землі під будівництво церков і місцях для поховання померлих, їм не було дозволено проводити євангелізації, і їх постійно звинувачують в порушенні громадського порядку.

Джерело: news.invictory.org