//

В Донецьку діти змагалися на краще знання Святих Таїнств Церкви

27 жовтня 2012 року в духовному парафіяльному домі Донецька відбулася християнська інтелектуальна гра брейн–ринг на тему «Святі Таїнства в житті Церкви» на рівні Донецько – Харківського Екзархату.

 

Як відомо, 2012 рік є другим роком підготовки святкування 1025 річниці Хрещення Русі, яке відбудеться наступного року, і він  є Роком Святих Таїнств в УГКЦ. З огляду на це з ініціативи Патріаршої Катехитичної Комісії в усіх парафіях, деканатах та єпархіях УГКЦ відбувається гра, щоб зацікавити дітей та молодь до вивчення основних правд християнської віри та впровадження їх у повсякденне життя. Учасниками гри на рівні Донецько-Харківського екзархату були учні  катехитичних шкіл Донецька, Запоріжжя і Дніпродзержинська. Змагання відбувалося у двох вікових категоріях: 10-13 років і 14 – 17 років.

 

Відповідальною за проведення цього заходу була с. Людмила Панасюк СНДМ, Голова Катехитичної  Комісії Донецько – Харківського Екзархату, ведучою – с. Єроніма Вовчак СНДМ, а суддями, до яких ведуча мала можливість звертатися  під час вирішення спірних питань, були о. Василь Пантелюк, канцлер Донецько-Харківського екзархату УГКЦ та о. Ігор Пагулич із парафії  Покрови Пресвятої Богородиці м. Дніпродзержинська. За результатами змагань переможцями у молодшій віковій категорії стали учасники брейн-рингу з Донецька, а у старшій – із Запоріжжя. Переможці і учасники гри були нагороджені грамотами і пам’ятними подарунками. Закінчилися змагання спільним і дружнім обідом.Черговим кроком у цій грі буде участь переможців змагання на всецерковному рівні, яке відбудеться  Львівській Духовній Семінарії Святого Духа 10 листопада 2012 року.

 

Фоторепортаж події за посиланням http://www.ugcc.dn.ua/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id....

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ