//

В День молитви за сиріт, у Львівській Архиєпархії відбулась проща до Глинян

11-го листопада, в День молитви за сиріт, відбулася проща маленьких християн до міста Глиняни під гаслом: «Покликані до любові».

 

Діти зі сиротинців та шкіл-інтернатів з опікунами та вихователями, разом з капеланами та волонтерами Центру опіки сиріт та БО «Фонд» Разом для молоді» вирушили у паломництво до чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа. До поїздки долучилися також наймолодші парафіяни та спільнота «Жінок-Мироносиць» Гарнізонного храму Свв. Апп. Петра і Павла.

 

Божественна Літугрія відбулася у дерев’яній церкві Успіння Пресвятої Богородиці за участю голови Центру Опіки сиріт о. Романа Прокопця, капелана Центру о. Юрія Остап’юка та о. Андрія Лукачика (адміністратора парафії Св. Миколая в м. Глиняни), а також дитячого хору «Ангелики». В часі Служби Божої отець Роман виголосив проповідь до Євангелія про зцілення гадаринського біснуватого, на якій привернув увагу до проблеми членів людського суспільства, відкинутих на узбіччя життя, зокрема, найбільш безпомічних та потребуючих, таких, як діти-сироти. Отець закликав не уподібнюватись гадаринцям, не бути глухими до чужих страждань і шукати шляхів служіння для тих, за кого нема кому подбати.

 

Після Літургії відбулось мирування та окроплення свяченою водою, а потім прочани мали можливість приступити до чудотворної ікони та занести перед Люблячим Богом свої молитви.

 

По невеликій перекусці, організованій для прочан керівництвом школи м. Глиняни, діточок поділили на п’ять груп для практичних занять, об’єднаних темою «Покликані до любові». Волонтери Центру опіки сиріт підготували програми, метою яких було навчити маленьких, п’яти мов любові, а саме: слів підтримки, вчинків служіння, подарунків, фізичного доторку та якісного проведення часу.

 

Усі присутні мали змогу побачити та почути, як діти опанували мистецтво виявляти свою любов до Бога, до ближніх, друзів, рідних, стежачи за представленнями програм, яке провели волонтери разом з своїми маленькими учнями по завершенні занять. Кожна групка виходила до середини кола, в центрі якого горіла велика ватра, і розповідала про свою мову любові, як вона навчилась її виражати. На завершення іскорка цієї любові пробіглась по великому колу прочан, щоб запалити їх серця і надихнути нести цю іскру далі у світ, помножуючи її стократно, бо усі ми покликані до любові.

 

Департамент інформації Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua