//

В БЮТ обурені «безвідповідальною» політикою Януковича в релігійній сфері

Прес-служба БЮТ оприлюднила заяву, в якій висловила обурення про причетність влади до рейдерських атак на храми УПЦ КП та заборону цій конфесії здійснювати відправи на території кладовищ, державних та комунальних закладів. «Ці явища є прямим наслідком безвідповідальної та безграмотної політики Януковича у релігійній сфері», — йдеться у заяві.

 

 

У документі зазначається, що «чинний президент разюче відрізняється від своїх попередників, які хоч і мали свої конфесійні симпатії на фоні відсутності єдності в українському православ`ї, та все ж таки проводили більш-менш збалансовану політику, утримували рівну дистанцію між владою та всіма релігійними юрисдикціями».

 

 

Відзначили в БЮТ і те, що «вся чиновницька вертикаль на місцях почала діяти так, як і Янукович в центрі: для однієї конфесії створюються преференції, щодо інших – приниження та дискримінація».

 

 

У заяві є також попередження чинній владі про те, що міжконфесійний мир та злагода є «островом спокою та надії в Україні», та вимога до Віктора Януковича «негайно припинити таку руйнівну політику, через яку порушується право на свободу совісті та ображаються релігійні почуття людей».

 

 

Джерело: РІСУ