//

В Брюсселі молилися за християн Сходу

Міжконфесійна молитва, присвячена пам'яті християн, вбитих в Іраці, Єгипті і близькосхідних країнах, відбулася 24 січня 2011 р. в церкві Нотр-Дам-Ріш-Клер в Брюсселі.

 

У молитовній зустрічі, організованій благодійною Спільнотою св. Егидія в рамках тижня молитви за єдність християн, взяли участь представники різних християнських деномінацій, у тому числі єпископ Антверпену Йохан Бонні, що очолював церемонію, митрополит Ахайський Афанасій - представник Елладської Церкви при Європейському Союзі, генеральний секретар Комісії католицьких єпископських конференцій Європейського Співтовариства (СОМЕСЕ) священик Петро Мазуркевіч, священнослужителі древньо-східних Церков, священик Андрій Елісєєв - настоятель парафії Різдва Христового в Антверпені, секретар Представництва Російської Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях. Він також возніс молитву за всіх вбитих і постраждали в результаті теракту в московському аеропорту "Домодєдово", що стався за кілька годин до початку молитви.

 

У молитві також брали участь керівник Спільноти св. Егидія в Бельгії баронеса Хільді Кієбоом, представники різних партій Бельгії і Європейських організацій. Ситуація з переслідуванням і вбивствами християн в різних частинах світу стала предметом обговорення і окремої резолюції, прийнятої Європейським Парламентом 20 січня. Дискусії на цю тему будуть продовжені в Парламенті і 31 січня цього року.

 

За матеріалами www.blagovest-info.ru