//

В Белграді відбудеться зустріч католицьких єпископів Європи і представників Конференції європейських церков

17-20 лютого в столиці Сербії відбудеться щорічна зустріч єпископів представників Ради конференції католицьких єпископів Європи і Конференції європейських церков. Головними темами зустрічі стануть релігійна свобода і екуменізм, повідомляє Аciprensa.

 

Учасники зустрічі обговорять також сучасну економічну ситуацію в Європі і Азії, проблеми мирного співіснування народів і пов'язану з цим проблему християнської ідентичності Європи. Інші заявлені на зустрічі доповіді, присвячені темам присутності циган в Східній Європі і стосункам між християнами і мусульманами в Європі.

 

Доповідь про релігійну свободу буде представлена італійським соціологом і релігієзнавцем, засновником центру із вивчення нових релігій Массімо Інтровіньє. Він також є членом «Організації з безпеки і співпраці в Європі», яка бореться проти расизму, ксенофобії, дискримінації християн і представників інших релігій.

 

Темі екуменізму присвячена доповідь теолога Євангелистсько-реформаторської церкви Польщі доктора Іванни Матушевської.

 

Доповіді про проблеми Католицької Церкви в Європі представлять президент архиєпископ Естергому і Будапешту кардинал Петер Ердо, архиєпископ Бордо (Франція) кардинал Жан-П’єр Бернард Рікар і інші відомі католицькі теологи.

 

 

За матеріалами www.sedmitza.ru