//

В автокатастрофі загинув Апостольський Нунцій у Кот-д'Івуарі

Увечері, 8 грудня 2012 року, в автомобільній катастрофі загинув Архиєпископ Амброзій Мадта, Апостольський Нунцій у Кот-д'Івуарі.


Трагічне ДТП сталося на дорозі між містами Б’янкоума і Ман у західній частині країни, за 600 км від Абіджані, економічної столиці країни, де розташований головний офіс Апостольської Нунціатури. Архиєпископ Maдта перебував з пастирським візитом в Одіенні, столиці регіону і єпархії, що розташована в крайньому північно-західному регіоні країни. На зворотному шляху, за декілька кілометрів від Ману, столиці західної та гірської частини Кот-д'Івуара, автомобіль нунціатури зіткнувся з авто, яке рухалося в протилежному напрямку. Тіла Архиєпископа і водія доставили в лікарню в Мані, звідки їх перевезли до Абіджану.

 


Архиєпископ Амброз Maдта народився 8 березня 1955 року в Індії. Став священиком 28 березня 1982 року. На дипломатичній службі Святого Престолу залишився з 1990 року, виконуючи свої функції в Гані, Сальвадорі, Грузії, Албанії та Тайвані. Нунцієм у Кот-д'Івуарі став 8 березня 2008 року.


Як декан дипломатичного корпусу брав активну участь у мирному процесі та політичній стабільності в період кризи і громадянської війни, яка відбулася після президентських виборів у листопаді 2010 року.


У січні 2012 року, з нагоди новорічних побажань для президента Алассана Уаттара від імені дипломатичного корпусу, Архиєпископ Мадта сказав: "Настав час відродження Кот-д'Івуару у всіх можливих сферах. Як дипломати ми зобов'язані допомогти у відновленні країни, яка люб'язно приймає нас. Користуючись цією можливістю, я хотів би привітати всі зусилля, які доклали для того, щоби допомогти країні зайняти гідне місце на міжнародній арені. Однак кінець війни означає для кожного громадянина і мешканця, відповідно до його статусу і становища у суспільстві, зусилля для  життя в мирі й стабільності, щоб мати можливість зробити внесок у розвиток своєї країни. Це, однак, буде можливо тільки тоді, коли сини і дочки Кот-д'Івуару примиряться один з одним і об'єднаються; і якщо закони, які створені для кожного, будуть шанувати; і, нарешті, якщо громадськість зможе вирватися з убогості, яка набуває загрозливих масштабів в країні з таким великим економічним потенціалом. Отже, хочемо побажати вам усіляких успіхів у роботі Комісії у справах діалогу, правди і поєднання та її зусиль задля об'єднання всіх мешканців цієї країни".


 

За матеріалами: wiara.pl