//

В Австрії відбулося представлення нового Катехизму УГКЦ та опрацювання напрямних розвитку УГКЦ на період до 2020 року

З благословення Кристофа Кардинала Шонборна, Архиєпископа Відня та Ординарія для вірних візантійського обряду в цілій Австрії, 4-6 березня в Австрії відбулося представлення нового Катехизму УГКЦ та опрацювання напрямних розвитку УГКЦ на період до 2020 року.

До Австрії були запрошені с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої Катехитичної комісії УГКЦ та о. Тарас Барщевський, викладач Святого Письма в УКУ, секретар робочої групи по написанні Катехизму. В неділю 4 березня відбулося дві презентації Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха.» Перша презентація проходила у центральній парафії Святої Варвари у Відні, на запрошення пароха, протоієрея д-ра Тараса Шагали.

Відтак ввечері, того ж дня, Катехизм було представлено священикам які опікуються вірними УГКЦ в Австрії та студентам і викладачам Міжнародного Богословського Інституту в Трумау. Після представлення відбулося обговорення Катехизму.

В наступні дні священики, які опікуються вірними УГКЦ в Австрії, опрацьовували перший пункт напрямних розвитку УГКЦ на період до 2020 року: «Боже Слово та катехизація». Сестра Луїза представила священикам процес формування напрямних розвитку УГКЦ – 2020, а о. Тарас Барщевський проголосив духовну науку на тему «Слово Боже у житті священика.» Напрацювання робочої групи по напрямних розвитку УГКЦ - 2020 представив протоієрей Юрій Коласа, пртосинкел для вірних візантійського обряду в Австрії, координатор стратегії розвитку «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом.»

В понеділок, 5 березня 2012 Кристоф Кардинал Шонборн особисто долучився до зустрічі священиків та мирян, де поділився своїми роздумами про роль греко-католицьких церков в житті католицької церкви в Австрії. Кардинал Шонборн представив три наступні аспекти: Місійний дух церкви – свідчити Христа іншим, іти до всіх і навчати Євангельської правди, пояснюючи правди віри; ідентичність греко-католицьких церков – збереження східно-християнської спадщини в сопричасті та єдності з Наступником Апостола Петра та пам’ять ісповідництва віри мучеників; і Божественна Літургія як джерело освячення.

 

Повідомив о. Юрій Коласа

Джерело: www.ugcc.org.ua