//

В Аргентині з робочим візитом перебував ректор УКУ о. Борис Гудзяк

З 18 по 23 серпня 2011 року в Єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині з робочим візитом перебував ректор Українського католицького університету о. Борис Гудзяк. Під час свого візиту о. Борис провів ряд зустрічей та відвідин українських спільнот м. Буенос-Айрес.

 

Зокрема, отець-ректор зустрівся з членами культурно-просвітницьких організацій "Просвіта", СУМ та Пласт. Зустріч відбулася 18 серпня у центральному відділі "Просвіти", де гість з України розповів про місію УКУ, перспективу, розвиток та плани на майбутнє. Рівно ж заохочував українську молодь Аргентини брати участь у навчальних програмах УКУ.

Наступного дня ректор УКУ зустрівся з представниками ректорату Католицького університету Аргентини: віце-ректором др. Беатріз Баліян де Тагтачян та відповідальною за зовнішні зв'язки університету ліц. Марією Соледад Запьола. На зустрічі було обговорено питання співпраці між УКУ та КУА.

 

В неділю, 21 серпня, о. Борис у співслужінні з о. Луїзом Глинкою, Адміністратором Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці, очолив Божественну Літургію. Після богослужіння відбулася зустріч з представниками Інституту української культури ім. Патріярха Йосифа Сліпого, на якій отець-ректор розповів про сучасний стан та виклики УКУ, як також відповів на ряд запитань.

 

На завершення свого перебування в Аргентині ректор УКУ зустрівся з довголітнім професором і викладачем КУА та Інституту ім. Йосифа Сліпого п. Михайлом Василиком. Як рівно ж о. Борис відвідав монаші спільноти сестер василіянок та сестер служебниць, які опікуються українськими парафіями в Буенос-Айресі та на околицях.

 

Прес-служба Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині

Джерело: www.ugcc.org.ua