//

В Аргентині відбулися офіційні зустрічі Глави УГКЦ


11-12 квітня 2011 року Блаженніший Святослав під час свого перебування в Аргентині здійснив низку офіційних зустрічей з представництвами місцевих церковних та державних структур.


Зокрема, 11 квітня, о 10.00, відбувся візит ввічливості Глави УГКЦ до Апостольського нунція в Аргентині Архиєпископа Адріано Бернардіні, під час якого Блаженніший Святослав подякував Нунцієві за плідну співпрацю. На завершення зустрічі сторони обмінялися пам'ятними подарунками.

 

Того самого дня, о 15.00, Глава УГКЦ зустрівся з Послом України в Аргентинській республіці п. Олександром Тараненком. Під час цього візиту Блаженніший Святослав і Посол розмовляли про сучасний стан єпархії Покрови Пресвятої Богородиці, про підготовку до проведення Собору та Синоду Єпископів УГКЦ у Бразилії, як рівно ж і про діяльність Посольства, яке представляє Україну не тільки в Аргентині, а й у Парагваї, Уругваї та Чилі.

 

12 квітня, вранці, Блаженніший Святослав мав зустріч із Архиєпископом Буенос-Айреса Хорхе Маріо кардиналом Берголіо. Під час розмови Блаженніший склав щиросердечну подяку за молитви, підтримку та допомогу у справі розвитку нашої єпархії в Аргентині, як рівно ж запросив кардинала Берголіо відвідати Україну. На завершення зустрічі Глава УГКЦ подарував кардиналові східні чотки та ікону.

 


Відтак, о 15.00, Блаженніший Святослав зустрівся із працівниками Міністерства у справах релігії, а саме з Генеральним секретарем Гільєрмо Родольфо Олівері, помічником Генерального секретаря Хуаном Лауреано Фабіяном Ландабуру та Генеральним директором у справах католицької релігії Луїзом Сагєром Фонроком. Під час зустрічі працівники Міністерства висловили велику зацікавленість історією, розвитком та сучасним станом нашої Церкви як в Україні, так і закордоном. Глава УГКЦ подякував за тісну співпрацю та висловив сподівання щодо сприяння у служінні новому ординарію єпархії для українців греко-католиків, якого незабаром буде призначено.

 


Слід додати, що на кожній з цих зустрічей Блаженніший Святослав представляв нового Адміністратора єпархії Покрови Пресвятої Богородиці о. Луїза Глинку, який буде виконувати свої обов‘язки до часу призначення нового єпископа-ординарія.


Департамент інформації УГКЦ