//

В Анголі відбулось найбільше паломництво в південній Африці

Найбільше паломництво південної Африки відбулося 5 серпня в санктуарії селі Максіма, Ангола. Півмільйона мешканців Анголи прибули туди з різних куточків країни, щоб помолитись перед чудотворною фігурою Матері Божої.


Село Максіма, що місцевою мовою означає «моє серце», налічує близько 3 тисяч мешканців і розташоване 150 км. від столиці Анголи Луанди. Невеликий храм там побудували в XVI ст. португальці. Однак паломники почали прибувати туди аж в XIX ст. Національне паломництво звичайно проходить на початку вересня, однак цього року, у зв’язку із запланованими виборами, його перенесли на 5 серпня.


Після прибуття паломників село перетворилось на великий кольоровий табір, в якому відправлялись Служби Божі та марійські богослужіння. Споруджений минулого року міст на ріці Кванза та дві нові дороги значно покращили паломництво до цього місця. Ректор санктуарію о. Альбіно Реєс Гонзалес вважає, що Максіма може стати одним із головних санктуаріїв світу, як португальська Фатіма чи французький Люрд.


Цього року серед чисельних намірень переважали прохання про здоров’я, успіх та робочі місця. Безробіття є однією із найбільших проблем країни. Незважаючи на те, що Ангола продає велику кількість нафти і її економіка є серед тих, що найбільш динамічно розвиваються, проблемою в країні залишаються умови проживання. 87 відсотків населення проживає в саморобних халупах.


За матеріалами radiovaticana.org