//

В Англії та Уельсі заборонили церковні одностатеві шлюби

Офіційній церкві в Англії та Уельсі законодавчо заборонять проводити церемонії вінчання одностатевих пар, але інші релігійні організації зможуть приймати рішення самостійно, повідомила у вівторок в британському парламенті міністр культури Марія Міллер.

 

Таким чином, уряд остаточно сформулював свою позицію з питання інституту одностатевих шлюбів і шлюбних церемоній на основі проведених громадських обговорень. Міллер заявила, що проведення вінчань одностатевих пар Англіканською церквою в Англії та Уельсі буде визнано незаконним, і в Акт про рівноправність 2010 року будуть внесені поправки, які захистять релігійних діячів від звинувачень в дискримінації та судових позовів, якщо вони відмовляться проводити такі церемонії.

 

"Я абсолютно однозначно заявляю, що ніхто не повинен примушувати жодну релігійну організацію проводити весільні церемонії для одностатевих пар, і я не буду вносити закон, який би це допускав. Європейське законодавство захищає релігійні права, і ми підемо далі, повісимо міцний замок. Але релігійна свобода має на увазі й те, що якщо якісь інститути хочуть це робити, у них повинно бути це право", - сказала п.Міллер.

 

Минулого тижня прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон підтримав ініціативу дозволити проведення релігійних весільних церемоній для одностатевих пар в Англії та Уельсі, викликавши несхвалення "традиціоналістського" крила Консервативної партії. Думки з цього питання в цілому по країні розходяться, але різких супротивників в традиційному і релігійному середовищі виявилося більше. З 2005 року Великобританія визнає гомосексуальні цивільні союзи, однак вони не носять назви "шлюб" на відміну від гетеросексуальних союзів.

 

За матеріалами ria.ru