//

В американців багато Біблій, але вони рідко їх читають

Опитування, проведене LifeWay Research серед понад двох тисяч американців, які читають Біблію хоча б раз на місяць, показало, що тільки близько третини з них читають її майже кожного дня, хоча в середньому кожен читач має 3,6 примірників Біблії.

 

«З цього дослідження, яке ми провели серед американських читачів Біблії, довідалися, що володіння кількома Бібліями переважає над регулярним приділенням часу для її читання», – сказав Ед Стецер, президент LifeWay Research, на сайті організації.

 

LifeWay Research говорили з учасниками по телефону і зібрали інформацію про звички читачів Біблії – також про те, де і коли вони читають Біблію. Відповіді на запитання, як часто люди читають Святе Письмо, були дуже різноманітними. 37% опитаних сказали, що вони роблять це майже кожного дня, 22% читають Біблію 3-5 разів на тиждень, і ще 22% читають її двічі на тиждень. Майже 11% читають Біблію 2-3 рази на місяць, а 8% роблять це тільки раз на місяць.

 

84% американців мають в середньому більше однієї Біблії – зазвичай 3,6 примірників Святого Письма. Незважаючи на статистику, 74% респондентів часто користуються тільки однією Біблією.

 

До того ж, що вища освіта читача і його дохід, то менш імовірно, що він використовує переважно тільки одну Біблію. Наприклад, 79% читачів з щорічним доходом сім'ї менше 30 000 доларів використовували одну Біблію порівняно з 68% читачів з доходом 100 000 доларів або більше. 66% читачів з вищою освітою (вище бакалавра) мають тільки одну основну Біблію порівняно з 83% читачів, освіта яких – середня школа.

 

Ще одним статистичними відкриттям було те, що читають Біблію особи часто пов'язані й з іншою релігійною діяльністю. 85% відвідують богослужіння, 72% читають релігійні книги, 53% відвідують недільну школу або християнські курси, 51% відвідують малі групи, 50% читають релігійні журнали і 47% – лідери-волонтери.

 

За матеріалами: cnlnews.tv