//

В Албанії відбудеться зустріч комісій «Справедливість і мир» європейських єпископатів

Від 16 до 20 серпня 2011 р. в Албанії, країні у південній Європі, відбудеться зустріч представників комісій «Справедливість і Мир» Європейських єпископатів, тема якої буде: «Міжрелігійні та міжкультурні стосунки – нагоди та виклики для нашої солідарності. Албанський вклад у будування Єврропи». На сьогодні Конференція Європейських Комісій «Справедливість і мир» об’єднує 30 національних комісій, які діють при місцевих єпископатах.

 

У комюніке з нагоди зустрічі читаємо, що Албанія – це країна, де протягом довшого часу різні релігії співживуть у порозумінні та взаємопошані. Після комуністичного періоду, коли усі релігії були заборонені, сьогодні визнаними державою є мусульмани, православні, католики, протестанти та бекташі – відламок ісламу, який поєднує елементи християнства та східних релігій. Між ними панують приязні стосунки, що підтверджується і тим, що вірні різних релігій мирно живуть та спільно працюють.

 

Такий приклад може відіграти важливу роль у будуванні сучасної Європи, тож саме для того, щоб ближче з ним познайомитися, до країни приїдуть 30 представників комісій «Справедливість і мир» з різних європейських країн. Під час перебування в Албанії, вони зустрінуться в різних містах з представниками усіх віровизнань.

 

Джерело: Радіо Ватикан