//

В Африці християни страждають від засухи

Християни Африканського Рогу страждають від засухи, якої, як зазначає ООН, не було впродовж останніх 60-ти років, повідомляє християнська благодійна організація «Фонд Варнава».

 

Більше десяти мільйонів осіб потребують допомоги. ООН оцінює ситуацію в Сомалі, Ефіопії, Джібуті, Кенії, а також в Уганді як критичну. Відсутність дощів в цих областях довгий час викликало сильну засуху, і як наслідок неврожай та падіння худоби. Ціни на продукти різко зросли і сьогодні мільйони людей відчувають брак продовольства. Управління ООН по координації гуманітарної допомоги попередило, що ситуація продовжує погіршуватися і кількість тих, хто потребує допомоги буде постійне зростати, передає "Baznica.info".

 

Фонд Варнава посилає термінову допомогу, щоб допомогти християнам, котрих торкнулась ця криза. Доктор Патрік Сухдео, міжнародний директор Фонду, сказав: «Ситуація в країнах Африканського Рогу є критичною, і наші брати і сестри терміново потребують вашої допомоги. В даний час ми працюємо з нашими християнськими партнерами, щоб надати невідкладну допомогу християнам, яких торкнулася ця криза. Ми припускаємо, що вони все ще потребуватимуть нашої допомоги певний час, тому моліться, щоб Господь забезпечив їх усім необхідним».

 

За матеріалами www.regions.ru