//

В’єтнамському священикові заборонили виїжджати з країни

Прикордонники аеропорту міста Хошимін затримали настоятеля провінції в'єтнамських редемптористів о. Вінсента Фам Чунг Тханя і протягом декількох годин тримали його під вартою, при цьому навіть не повідомили про причини затримання. Священик збирався на Асамблею з питань Східної Азії та Океанії, яка відбувалася у Сінгапурі. Зрештою, о. Тханя таки звільнили, інформуючи, що його ім'я є у списку осіб, яким заборонено виїжджати за межі В'єтнаму. У відповідь на такі дії влади у курії підготували заяву, в якій йдеться про серйозні порушення закону проти священика, з яким подібний інцидент вже траплявся у грудні минулого року, коли його затримали перед вильотом до Сполучених Штатів.

 

Редемптористи у В'єтнамі відомі своїми конфронтаційними відносинами з комуністичною владою. Духовенство організувало молитовні акції у намірі захисту життя і Батьківщини та закликало заступитися за жертв соціальної несправедливості.

 

В'єтнамська провінція ЧНІ є одним з найбільших згромаджень країни, що налічує близько 300 членів і ще 220 в постулаті. Згромадження переживає інтенсивний розвиток пастирських покликань, незважаючи на гоніння з боку влади.


За матеріалами Radio Watykańskie