//

В’єтнамські єпископи «проти» змін до Конституції і «за» реструктуризвацію своїх єпархій

Про актуальний стан відносин між державою та Церквою, плани поділу єпархій та останні події, пов’язані із обранням нового Папи розмовляли в’єтнамські єпископи на пленарному засіданні єпископату. Днями завершилось перше в цьому році їх засідання, що проходило в марійському санктуарії Бай-Дау в місті Вунг-Тау.


Серед питань, що стосувались теми відносин держава-Церква, єпископи обговорювали відкритий лист єпископату щодо планованих змін до Конституції. Єпископи виступають проти планованих поправок, що стосуються провідної ролі комуністичної партії, а також марксистсько-ленінської ідеології у всіх аспектах суспільного життя.


Єрархи підняли тему пропозиції утворення нових єпархій, зокрема у гірських районах країни, з метою кращого адміністрування різними єпископами. Також ординарій Контум запропонував поділити свою єпархію. Ці пропозиції будуть надіслані до Ватикану на розгляд.


Після завершення засідання, єрархи взяли участь в єпископській хіротонії Хуана Лука, номінація котрого була останнім призначенням Бенедикта XVI 28 лютого.


За матеріалами http://pl.radiovaticana.va