//

В’єтнамські католики вимолили місце для нової церкви

Нарешті Католицька Церква у В’єтнамі досягла принципової згоди комуністичної влади на побудову нової церкви в місті Там Тоа (300 км від Ханоя).
 

 

В місті Там Тоа католики присутні з 17 століття, а під кінець 19 століття в цій місцевості збудовано одну з найпрекрасніших церков у В’єтнамі. Внаслідок американських бомбардувань 1968 році з неї залишився лише фасад і вежа, а парохіяни не мали можливості відбудови. Не зважаючи на це, на території церкви постійно відбувались набоженства. У 1996 році комуністи переробили стіни церкви на «пам’ятник американських воєнних злочинів».
 

 

Місцевий єпископ, духовенство і вірні без успіху домагалися повернення церкви громаді. Два роки тому групу людей, які молились за це на місці церкви, жорстоко побили. Однак католики на чолі з єпископом протестувала відважно, але спокійно. Тривогу викликало припущення, що комуністи планують перетворити церкву на туристичний осередок. В результаті місцева влада виділили католикам місце під побудову, але не на місці старої церкви, а в центрі міста.
 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie