//

Успішний католик – жертва пакистанських мусульман

Пакистанський католик став керівником банківської філії, і мусульмани почали переслідувати і погрожувати його сім’ї. За повідомленнями порталу Vatican Insider, ісламські фундаменталісти вважають образою, коли християни займають високу позицію в суспільстві.


36-річний Ільяс Бхатті кілька місяців тому отримав підвищення на роботі. Закінчивши економічний факультет та важко пропрацювавши у цій сфері, Ільяс був призначений керівником банківської філії у пакистанському місті Лахор.


Але існує одна проблема: Ільяс – католик, і ніколи цього не приховував. У Пакистані це дійсно велика проблема, оскільки там кожного дня релігійні меншини, а особливо християни, піддаються постійному насильству та дискримінації. Тому це підвищення викликало незадоволення серед його колег-мусульман: почалися насмішки, плітки та погрози.


Як повідомило анонімне джерело у Лахорі, «банківські керівники у Пакистані мають значний соціальний вплив. Відповідно до ментальності ісламських фундаменталістів, призначення католика на таку позицію є нетолерантним по відношенню до них і навіть справжньою образою».


Саме тому спочатку приховані погрози на адресу Ільяса потроху ставали більш очевидними і прямими. Все почалося із дзвінків посеред ночі та анонімних листів, в яких попереджали: «Покинь це місто, якщо хочеш жити», «Йди геть або ми вб’ємо тебе і твою сім’ю», «Звільнись або ми викрадемо твою дочку». Дружина Ільяса також католичка і викладає у престижній приватній школі м. Лахор. Їхній дочці 6 років.


Але однієї ночі погрози стали більш «переконливими»: невідомі підпалили авто Ільяса. «Спочатку авто, а потім – будинок»,– звучало у погрозі. Тоді Ільяс був змушений відступити. Тепер разом із сім’єю вони переховуються. Ще одна невелика, але важлива перемога  фанатизму.