//

Усиновлення дитини – це дар і покликання від Бога

16 листопада в рамках Суспільних Днів УГКЦ у м. Кіровоград відбулася міжконфесійна зустріч представникиів духовенства українських Церков, неурядових організацій та влади на тему «Соціальне сирітство в Україні».

 

На самому початку зустрічі модератор, о. Іван Третяк, Протопресвітер Кіровоградський УГКЦ представив присутнім два важливих документи: «Звернення Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій щодо захисту і піклування про дітей-сиріт, попередження сирітства та забезпечення права дитини на виховання в сім’ї» та «Звернення Комісії УГКЦ у справах родини в день молитви за дітей-сиріт із закликом до спільної молитви».

 

Ці документи послужили свого роду вступом до дискусії, яка заглибила учасників екуменічної конференції в проблематику сирітства в Україні та можливості виходу з існуючої ситуації. Присутні ділилися своїм досвідом та висловлювали пропозиції конкретних дій кожної християнської конфесії зокрема щодо майбутньої підтримки і опіки дітей-сиріт на Кіровоградщині.

 

«Підсумовуючи нашу зустріч ми найперше прийшли до спільного розуміння щодо усиновлення дітей – це дар і покликання від Бога. Якщо ми самі не маємо в собі цієї відваги до адаптації дитини, то маємо просити Господа про дар усиновлення для наших українських родин, особливо тих, які не мають дітей. Як пастирі маємо обов’язок старатися в своїх громадах виявляти такі родини, які б могли прийняти дитину у свою родину. Ми були приємно здивовані, коли виявили, що в кожній нашій парафії існують родини які вже усиновили дітей. Це надзвичайно позитивний і гарний приклад для суспільства» — зазначив священик.

 

«Крім того маємо пам’ятати про обов’язок кожного християнина, щоб в міру своїх можливостей, допомагати сиротам, особливо молитися за цих дітей, відвідувати їх, ділитися з ними Словом Божим, як і матеріальними благами, захищати їх» — сказав на завершення зустрічі о. Іван.

 

Джерело: http://www.ecumenism.com.ua