//

Усі бразильські католики цілий місяць вивчатимуть Біблію

У Бразилії вже в 40 раз розпочався біблійний місяць, який цього разу особливо присвячений наслідуванню Христа в якості Його учнів.


Місяць Біблії запровадили 1971 року з нагоди золотого ювілею Архиєпархії Белу-Орізонте (Мінас-Жерайс стані). Надалі цю ідею вивчення Слова Божого прийняла Національна конференція єпископів Бразилії (CNBB), як національний проект євангелізації. З часом, ініціативу проведення біблійного місяця перейняли сусідні країни Латинської Америки.


Президент комісії, Архиєпископ Хасінто Бергманн в спеціальному повідомленні заохочує вірних жити інтенсивним християнським життям: «Матеріали, підготовлені комісією для наших біблійних груп, допоможуть нам досліджувати, пояснювати, спілкуватися й молитися, євангелізувати і проповідувати Слово Боже. Таким чином, ми підійдемо ближче до істинної біблійної пастирської анімації, формуючи з ентузіазмом студентів, місіонерів Ісуса Христа».


Варто згадати, що у Бразилії зараз використовують близько 200 різних мов, більшість з них, це мови корінних народів (180), а решта – мови, які прибули до Бразилії з мігрантами. Всі книги Святого Письма в Бразилії були перекладені на державну мову, тобто португальську, і три місцеві: гуарані мбуа, гуаяяра і вай-вай. Натомість Новий Заповіт переклали на 42 мови корінних народів. Більшість фахівців мають труднощі в перекладі Біблії на мови, які використовують місцеві індіанці. Наприклад, щоб здійснити переклад Біблії на мову гуарані мбуа знадобилося 46 років напруженої роботи лінгвістів.

 

За матеріалами Radio Watykańskie