//

Уряд Венесуели просить допомоги у Католицької Церкви

Перша зустріч у верхах між урядом і єпископами Венесуели відбулася в ході 98-ї пленарної асамблеї венесуельського єпископату. У Каракасі, де розташована резиденція єпископської конференції, зустрілися її президент монсеньйор Дієго Падрон, віце-президент монс. Маріо Моронта і віце-президент Венесуели Еліас Хауа в супроводі міністра у справах молоді Ернандес і міністра внутрішніх справ Аіссамі.


В юрисдикцію відомства останнього входить також Відділ у справах релігій, що займається відносинами між державою і Католицькою Церквою. Звернувшись з промовою до учасників асамблеї, Еліас Хауа визнав важливість ролі католицької громади в житті венесуельського суспільства. Підкресливши труднощі, які переживає країна в даний момент, віце-президент попросив єрархів допомогти в подоланні таких проблем, як насильство і атмосфера ворожості. Зі свого боку, монс. Моронта підтвердив необхідність вирішення завдань, невідкладних для розвитку Венесуели. Він висловив щире бажання всієї помісної церкви сприяти взаєморозумінню і національному примиренню.


Прелат зіслався на слова, вимовлені на відкритті асамблеї єпископів її президентом монс. Падрон: «Першочерговим завданням венесуельської церкви є посередництво у примиренні і служіння народу без огляду на  статуси, вірування та ідеології». Голова єпископської конференції нагадав про роль католиків у розвитку країни - особливо в області демократії, свободи і безпеки, додавши, що «страх населення, яке стало жорстокосердним від  насильства і відсутності безпеки, породив національну кризу».

 

Що стосується атмосфери секретності, яка у Венесуелі панує навколо деяких новин, - про здоров'я президента Чавеса або про реальну ситуацію в тюрмах, - прелат підкреслив, що таким чином «не можна сприяти спокою країни». У той же час голова венесуельських єпископів висловив сподівання, що наступні президентські вибори в жовтні пройдуть мирно і допоможуть «розвитку і єдності громадян», а також вселять у них надію.


Робота єпископської асамблеї зосереджена на  пастирському плані на найближчі три роки, євангелізації, християнському вихованні та суспільно-політичному зобов'язанні церкви.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv