//

Уряд Угорщини прийняв новий закон про Церкву

13 липня угорський парламент прийняв зміни до законодавства щодо Церков і релігій, яких буде тільки 14. Вони обмежують кількість офіційних релігії, що є визнані державою, тобто замість більш ніж 300 релігійних спільнот, визнаних державою, буде тільки 14. Про це повідомляє консервативний уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана. Нові положення, що вступають в силу з 1 січня 2012 року, були легко проголосовані в парламенті, тому що коаліційний уряд має там більше 2/3 депутатів.

 

Офіційне державне визнання дозволяє 14-ом Церквам і релігійним об'єднанням подавати заявку на державні дотації.

 

Окрім п'яти традиційних релігій і зосередження найбільшої кількості членів: Церков – Католицької, Реформатської, Лютеранської і Православної, а також іудаїзму –  Парламент визнав серед інших і Віру Церкви. Це незалежна протестантська громада, що належить до течії харизматичних п'ятидесятників, була заснована 1979 року в комуністичні часи і до 1989 року діяла в підпіллі.

 

На додаток до 14-ти офіційно визнаних Церков і релігій, інші об’єднання і спільноти, якщо вони захочуть отримати такий статус, тепер мають звернутися з відповідним запитом до парламенту. Тоді він вирішить чи дана організація гідна такого визнання чи ні, але прийняття рішення з цього питання має бути підтриманим кваліфікованою більшістю голосів, тобто понад 2/3 депутатів.

 

За матеріалами: wiara.pl