//

Уряд Судану звинуватив «Карітас США» в прозелітизмі

Ісламський режим в Дарфурі, Судан, звинуватив американську благодійну організацію Catholic Relief Services («Католицька допомога») в прозелітизмі. «Карітас США» отримав наказ від уряду Хартума покинути країну. Представник «Католицької допомоги» п. Сара Файардо заявила, що дане рішення уряду обумовлене його нездатністю гарантувати безпеку працівникам католицької благодійної організації.


Спочатку Хартум звинуватив «Карітас США» в роздачі Біблій населенню, що, за словами п. Файардо, не відповідає дійсності, тому що є повною протилежністю оперативним принципам організації. Більш того, більшість співробітників «Карітас США» сповідують Іслам.

 

«Католицька допомога» є останньою з благодійних організацій, вимушених покинути Дарфур. До цього з країни «попросили» організацію «Medicins du Monde», яку звинуватили в підтримці  повстанських угрупувань.

Між тим продовжується вихід з Дарфуру мирного населення внаслідок безперервних сутичок між урядом і сепаратистами. Згідно з Департаментом ООН з гуманітарних питань, з початку цього року число біженців, які рятуються від наростаючого насильства, склало близько 66 тисяч чоловік. А з початку військових дій в 2003 році близько 2 мільйонів чоловік були вимушені покинути Дарфур.

 

Джерело: Радіо Ватикан