//

Уряд США занепокоєний станом релігійної свободи у світі

 Комісія з релігійної свободи у світі при уряді США опублікувала щорічну доповідь. Документ містить докладну інформацію про країни, де релігійна свобода перебуває під загрозою. Дослідження проводилося з квітня 2011 р. по лютий 2012 р. На самому початку автори критикують керівництво США за зниження активності у забезпеченні релігійної свободи в світі. Вони звертають увагу насамперед на дві країни, де існує "великий ризик" для релігійної свободи: Саудівську Аравію і Узбекистан.

 

У дослідженні аналізуються результати "арабської весни" в Єгипті та стверджується, що вона сильно вплинула на  погіршення ситуації зі свободою сповідання віри. Наводяться приклади численних нападів на християнські храми і відсутність реакції з боку єгипетської влади.

 

Автори звертають увагу на небезпечну ситуацію в Нігерії, де християни стають ціллю атак екстремістського ісламського угруповання "Боко Харам". Згідно з доповіддю, з 1999 р. більше 14 тис. нігерійців було вбито в міжрелігійних конфліктах.

 

Комісія звинуватила уряд Пакистану в прихильному відношенню до "систематичного порушення релігійної свободи в країні". Окрема глава звіту присвячена християнській молоді в Пакистані, яка перебуває під загрозою викрадення і переслідування. За даними неурядових католицьких організацій, щорічно в країні викрадається більше 700 дівчат для примусових шлюбів і пов'язаного з цим примусового прийняття ісламу, підкреслюється в доповіді Комісії з релігійної свободи при уряді США.

 

За матеріалами radiovaticana.org