//

Уряд Шотландії відмовив кардиналу в референдумі

Шотландський уряд відмовився від референдуму з законопроекту, який має на меті включити в поняття шлюбу гомосексуальні союзи. Як повідомляє «BBC», представник уряду заявив 17 липня ввечері, що мова в цьому питанні йде не про Конституцію, а совість, тому референдум не потрібен. Шотландський кардинал Кейт О'Брайен виступив з ініціативою провести всенародне опитування. На його думку, у людей є інтерес до "фундаментальних моральних питань". Влада повинна "довіряти шотландцям і дати можливість Шотландії самій прийняти рішення", вважає архиєпископ Единбурга.

 

Противники планів уряду заявляють про негативні наслідки перегляду поняття шлюбу. Одна з ініціатив "Шотландія для шлюбу", наприклад, попереджає про можливі судові позови до священиків, які будуть відмовлятися благословляти гомосексуальні союзи. Ще тільки готуються поправки до "Закону про рівність", які дозволять священикам не йти проти своєї совісті. Поки він не прийнятий, може запанувати законодавча плутанина, попереджають християнські організації.

 

За даними "The Herald" в разі проведення референдуму більше половини шотландців проголосували б проти поправки. У шотландському парламенті, згідно проведеного в червні дослідження, проти зміни закону виступають 60 з 129 депутатів.

 

За матеріалами radiovaticana.org