//

Уряд Ірландії підтвердив, що закриває посольство у Ватикані

Уряд Ірландії підтвердив, що не збирається відміняти свого рішення стосовно закриття посольства у Ватикані, принаймні зараз. Про це 20 лютого заявив міністр зовнішніх справ Ірландії Еймон Гілмор.


Як інформує портал Vatican Insider, пан Гілмор зазначив, що це рішення може бути переглянуте лише у випадку, якщо фінансове становище Ірландії покращиться або Апостольська Столиця перегляне свої вимоги, відповідно до яких Ірландія має мати окремі посольства у Італії і Ватикані.


«Тут не стоїть питання в компромісі. Ми прийняли рішення і тримаємось його. Якщо Ватикан проявить гнучкість у питанні двох різних посольств, ми також виявимо гнучкість»,– зазначив в ефірі національного телебачення RTÉ TV пан міністр.


Нагадаємо, що минулого тижня новий Апостольський нунцій в Ірландії Архиєпископ Чарльз Джон Браун склав ввірчі грамоти президенту країни Майклу Гіґґінсу і висловив обіцянку укріпляти та посилювати відносини між Апостольською Столицею та Ірландією.


Архиєпископ Браун був призначений нунцієм, замінивши на цій посаді Архиєпископа Джузеппе Леанцу. Напруга у відносинах між Ірландією і Ватиканом почалася після липневої публікації звіту по єпархії Клойн стосовно випадків зловживань неповнолітніми. В листопаді минулого року уряд Ірландії оголосив про закриття посольства у Ватикані через фінансові труднощі.