//

Уряд Бразилії хоче закрити найбільше католицьке ТБ

Правляча Лейбористська партія в Бразилії намагається закрити найбільшу католицьку мережу телебачення в цій країні – TV Canção Nova (Нова пісня) – щоб покарати за усунення з її програм проабортивно налаштованих політиків.


Телебачення заснував о. Йонас Авіві, що займається євангелізацією медіа-спільнот Canção Nova, він публічно засудив ліву партію, що підтримує вбивства ненароджених дітей і прихильно ставиться до легалізації гомосексуальних союзів.


Федеральна прокуратура вже подала цивільні позови проти TV Canção Nova та іншої католицької станції ТВ Апаресіда. Уряд хоче відібрати видані  1997 і 2001 ліцензії на мовлення. В офіційній  версії йдеться про порушення формальних процедур для цих станцій і нібито цей інцидент не має нічого спільного зі змістом мовних програм.


На думку спостерігачів, ці позови не випадкові, бо збігаються з оголошенням на TV Canção Nova, що в програмах не буде виступати відомий політик від Лейбористської партії, яка підтримує легалізацію абортів та «шлюби» одностатевих пар, а також прагне встановити закон про покарання за «гомофобію».


Захисники життя вважають, що католицьке телебачення примушували під час недавніх президентських виборів запрошувати на програми активістів Лейбористської партії, яка висунула на цих виборах Ділму Руселф – що має болгарське коріння і є колишньою активісткою підземних лівих організацій.


Під час президентських виборів минулого року були конфісковані бразильські навчальні матеріали активістів pro-life, у тому числі ті, які містили вчення Церкви про право на життя, а за деякими даними, уряд хоче розірвати ратифікований 2009 року договір між Святим Престолом і Бразилією.
За матеріалами: info.wiara.pl