//

Уругвай: сенат за аборти

Сенат Уругваю прийняв проект закону про легалізацію абортів в країні, який може набути чинності цього року. Відповідно до даного закону, вагітна жінка за своїм бажанням може зробити аборт протягом 12 тижнів після зачаття. Проект закону повинен затвердити парламент країни.


Як інформує Радіо Ватикану, Католицька Церква неодноразово наголошувала на важливості захисту життя від самого його початку. "Життя є святим і божественним", - написав у відкритому листі до сенату Уругваю Хайме Фуентес, єпископ Мінас. У листі єрарх запитує сенаторів що вони хочуть зробити з законом про аборти: "Чи не досить насильства, яке бачимо щодня в країні? Хочете вбити життя, яке знаходиться в утробі матері?".


Єпископ зазначив, що за останні роки в країні зменшилася кількість населення. "Чи стане життя невинних жертвою політики? Ми живемо в часи, які вимагають величі духу. Ми повинні шукати таке рішення, яке є найкращим в даній ситуації. Сенат і народ Уругваю мають можливість його знайти", - сказав єпископ Хайме Фуентес.
Дискусія про добровільне припинення вагітності ведеться в Уругваї впродовж кількох років.