//

Урочисте посвячення Українського Дому Біблії в Києві

Українське Біблійне Товариство (УБТ) запрошує 21 червня 2011 року на урочисте відкриття і посвячення Українського Дому Біблії, що розташований за адресою м. Київ, вул. Баумана 18. Дім Біблії стане місцем, де представники різних християнських конфесій, богослови, дослідники і всі бажаючі зможуть отримати найбільш вичерпну інформацію про священну книгу християнства, ознайомитися з перекладами українською мовою, здійсненими видатними діячами нашої держави – Пантелеймоном Кулішем, Іваном Нечуй-Левицьким, Іваном Пулюєм, проф. Іваном Огієнком (митрополитом Іларіоном), Іваном Хоменком і Рафаїлом Турконяком, а також іншими перекладами Біблії різноманітними мовами світу.

 

Ця дата збігається з 20-літньою річницею від заснування Українського Біблійного Товариства. У зв’язку з ювілеєм відбудеться міжконфесійна зустріч за участю представників 16 провідних християнських церков, що входять до складу Товариства.

 

З цієї нагоди Українське Біблійне Товариство презентуватиме новий, Четвертий повний український переклад Біблії з давньогрецької мови (Септуагінти). Переклад здійснено лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка архімандритом Рафаїлом Турконяком під редакцією відомих мовознавців і філологів Національної академії наук та провідних університетів України. Богословська експертиза проводилася представниками різних християнських конфесій України, що входять до складу Товариства, а також загальновизнаними українськими і міжнародними фахівцями у сфері біблеїстики та теології.

 

Інформаційний партнер заходу - Релігійно-інформаційна служба України.

 

Довідка:

Українське Біблійне Товариство – міжконфесійна християнська організація, заснована 1991 року. Її метою є переклад, друкування і розповсюдження Біблії та біблійної літератури українською мовою й мовами нацменшин, що проживають на території нашої держави. До складу Товариства входять 16 провідних українських конфесій православного, католицького та протестантського віросповідання, а також Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України. Товариство є повноправним членом всесвітньої організації Об’єднаних Біблійних Товариств.

За роки діяльності Товариство випустило і розповсюдило понад 8,1 мільйонів примірників Біблії та іншої біблійної літератури, з яких понад 3 млн. – у рамках різних всеукраїнських благодійних проектів.

 

Джерело: РІСУ