//

УПЦ МП ініціює зміну Конституції України

Українська Православна Церква Московського Патріярхату ініціює введення православних освітніх проектів в загальноосвітніх навчальних закладах України та заснування в Києві Українського православного університету імені святого Володимира

 

Про це заявив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Георгій Коваленко.

 

За його словами, УПЦ МП ініціює зміни до Конституції України та Закону України «Про освіту», а також хоче внести поправки до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» та низку інших законодавчих актів, «пов'язаних з життям релігійних організацій та громад».

 

Як повідомляє Радіо Свобода, Коваленко також зазначив, що «Конституція України дає можливість вільно сповідувати свою віру, поширювати про неї знання». Однак, зазначив він, Церква досі не має можливості засновувати навчальні заклади.

 

На думку Коваленко, розмежування Церкви з державою і школами, записане в Конституції, тлумачиться неправильно. «Ми намагаємося не змінити Конституцію, а привернути увагу. Частина, в якій йдеться про відділення школи від держави, досі розуміється в радянсько-атеїстичному сенсі, коли це повна заборона Церкви мати власні вузи, школи, повноцінно співпрацювати з державою щодо виховання і освіти людини», – зазначив Коваленко.

 

За матеріалами: focus.ua