//

Улюблена їжа Івана Павла ІІ (ВІДЕО)

Не гріх бути ласуном!

 

Якою, на вашу думку, була улюблена їжа Івана Павла II? Священик, який обідав зі Святішим Отцем на громадському банкеті, розповів таку історію. У кінці трапези подали спеціально приготований торт за традиційним польським рецептом, який був улюбленим Святішого Отця. У цей час Святішому Отцеві вже довелося слідкувати за своїм здоров'ям, і одна з монахинь, які піклувалися про папську сім'ю, була присутня, щоб стежити за дієтою Папи Римського.

 

Коли запропонували торт, вона подивилася на особу, що його подавала, і злегка розставивши пальці, вказала, якого розміру шматок торта подати Папі. Але коли Папа краєм ока побачив, що "Сестра дієтолог" відвернулася, він жестом показав офіціанту, поклавши свою руку на руку офіціанта, і з пустотливою усмішкою перемістив ніж, щоб відрізати набагато більший шматок.

 

Без сумніву, це був Польський кремовий торт, зараз відомий як Kremówka papieska, "Папський Кремовий Торт". 

 

Під час візиту до свого рідного міста Вадовіце у 1999 році Папа згадав, як у дитинстві він з друзями складали свої гроші разом, щоб купити у місцевого пекаря особливі тістечка. Зараз цей десерт відомий у Польщі як "Папський Кремовий Торт". Тепер будь-який відвідувач дому, в якому пройшло дитинство Івана Павла II, обов’язково побачить перед ресторанами і пекарнями рекламу цього частування.

 

Рецепт простий, але чудовий: корж пісочного тіста внизу, шар золотого заварного крему, вкритий листковим тістом. Готовий торт нарізають квадратами і посипають цукровою пудрою. Смачного!

 

Джерело: www.catholic.org