//

УКУ розглядає можливість співпраці з Григоріанським університетом у Римі

28 вересня  в Українському католицькому університеті відбулась робоча зустріч представників ректорату УКУ з віце-ректором Папського Григоріанського університету (Рим) професором Даніелем МакДональдом і професором Рокко Д’Амброзіо.

 

На зустрічі проректори УКУ Тарас Добко та Володимир Турчиновський розповіли  про місію та діяльність Університету, нові проекти і стратегічний план розвитку на наступні 5 років. Також вони обговорили можливості співпраці факультету соціальних наук Папського Григоріанського  університету із новою програмою журналістики УКУ, що стартувала цього року. Йшлося, зокрема, про організацію лекцій викладачів Григоріанського університету для студентів УКУ в режимі он-лайн.

 

Декан факультету соціальних наук Папського університету Даніел МакДональд поцікавився пріорітетними завданнями нової магістерської програми із журналістики та наголосив, що в Католицькому  університеті вивчення журналістики повинно поєднуватися із студіюванням її етичних засад та норм.

 

«Український католицький університет намагається запропонувати новий підхід до вивчення журналістики в українському контексті, тому ми потребуємо допомоги папських університетів», – звернувся до гостей Тарас Добко.

 

Додамо, що гості із Італії беруть участь в Екуменічному оціальному тижні, організованому Інститутом екуменічних студій УКУ.

 

Джерело: УКУ