//

Українці Італії, Іспанії та Португалії здійснять спільну прощу до Люрду

З 29 по 30 вересня українські іммігранти в Італії, Іспанії та Португалії здійснять спільну прощу до відпустового місця Люрд (Франція), яку очолить Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович). Особливість цьогорічної прощі – національний стрій усіх паломників під гаслом «Збереження віри та ідентичності української міграції в Європі».

 

У спеціальному зверненні до духовенства владика Діонісій просить заохочувати вірних до участі в прощі у вишиванках як елементу національної культури та ідентичності. Програма прощі передбачає Архієрейську літургію у суботу, 29 вересня, в храмі Св. Бернадети, Хресну дорогу та Молебень в українському храмі, а відтак молитву на вервиці та похід зі свічками по чудотворному місці об’явлення Богородиці.

 

«Проведення спільної прощі українських мігрантів Італії та Іспанії вже стало традицією духовного життя наших вірних поза межами батьківщини. Цього року ми хочемо приєднати також українських мігрантів Португалії. Сподіваємося, що таким чином Церква сприятиме збереженню національної ідентичності української еміграції в Європі», - розповів Пасторальний координатор для українців в Італії о. Марко Семеген.

 

За додатковою інформацією щодо участі у прощі паломникам слід звертатися до місцевих душпастирів УГКЦ в Італії, Іспанії та Португалії.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії