//

Українську молодь запрошують на міжнародний форум «Джен Фест» у Будапешті

З 29 серпня по 3 вересня 2012 року у м. Будапешт, що в Угорщині, відбудеться міжнародний форум молоді під назвою «Джен Фест». З ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир на цьогорічному форумі вперше зможе бути представлена також Україна в особі представників нашої молоді з різних куточків України.

 

Учасником зустрічі в Будапешті може стати кожен бажаючий віком від 18 років. Програмою форуму передбачено ряд екскурсій по Угорщині, включаючи столицю. Окремим акцентом перебування на «Джен Фесті» буде спільна можливість спілкування та обмін досвідом суспільно-політичної активності молоді з різних країн Європи.

 

Метою форуму «Джен Фест» є сприяння братерству, єдності та спільної розбудови християнських цінностей між народами європейських країн. А обрана категорія –молодь, завжди була, є і буде важливим рушієм у побудові соціального благоустрою, а рівно ж і надії у оживленні життя церковного, християнського. Тому, даний захід, що систематично відбувається у різних країнах Європи, стане і для нашої української молоді інтеграційним та корисним моментом особистого збагачення досвіду християнського життя серед молоді та відкриття нових можливостей діяльності та активності молодих людей у Церкві та суспільстві загалом. Вкінці форуму  учасники запропонують Європейському Парламенту та ООН проект «Постійного органу загального братерства» та звернення щодо конкретних цілей для реалізації. 

 

Особливістю даної поїздки є і те, що для зацікавленої і бажаючої взяти участь у форумі молоді, Комісія УГКЦ Справедливість і Мир оголосила фотоконкурс, переможець якого зможе безкоштовно стати учасником зустрічі у Будапешті. Про умови цього конкурсу можна дізнатися за адресою: http://www.ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=8151&cHash=75263a5176711ff1a37accf4199ccc3b

 

Довідка: Міжнародний форум Джен Фест (Genfest) – це зустріч молодих людей, які хочуть показати світу, що загальне братерство та об’єднаний світ є ідеалом заради якого варто жити. Зустріч є можливістю обміну думками та обговорення між тими, хто бачить в сучасному світі безліч викликів та можливостей для змін, ставлячись до іншого з пошаною.

Genfest– це є також запрошення розпочати працювати, із твердим переконанням, що кожен із нас є протагоністом власної історії та загальної історії і тому може вплинути на подолання терпіння в світі, несучи свій вклад у подолання бар’єрів байдужості, упередження та егоїзму.

Цьогорічна зустріч Genfestвідбувається вже десятий раз. У Будапешті очікується близько 12.500 молодих людей та близько 3.000 волонтерів.

 

Усім зацікавленим і бажаючим стати учасниками форуму у Будапешті можна звернутися про детальну інформацію щодо поїздки за електронною адресою: jp.ugcc@gmail.com

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир