//

Українські паломники ВДМ прослухали третю катехизу на свято Преображення

У празник Преображення Господнього, 19 серпня, на парафії Благовіщення в Мадриді (столиця Іспанії) відбулася третя катехиза для українських паломників Всесвітнього Дня Молоді. Її тема: «Свідчити Христа у світі». Виголосив катехизу владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

 

«Наші кроки в Мадриді є свідоцтвом про наш народ та нашу Церкву», - сказав владика Йосиф Мілян. Ми маємо бути правдомовними, активними свідками Христа, щоб позитивно свідчити про наших батьків, народ, Церкву. Але «ми торгуємо власним сумлінням, намагаючись бути чорною вороною (не виділятись)», зберегти стипендію, отримати добру оцінку... Малі проступки тягнуть за собою більші, переростаючи у звичку. А щоб справді свідчити Христа, необхідна праця, дотримання християнських позицій.

 

«Ніхто Вашого місця в Церкві не заступить, ніхто Вашої справи в світі не доконає», - такими були прикінцеві слова владики Йосифа Міляна до молоді. Життєвими прикладами, доступним, а одночасно глибоким словом він дав зрозуміти, що кожному необхідно відповідально свідчити Христа.

 

Джерело: ДивенСвіт