//

Українські емігранти Італії та Іспанії здійснять спільну прощу до Люрду

Вперше українські емігранти Італії та Іспанії матимуть можливість зустрітись разом з нагоди спільної прощі до Люрду (Франція), що триватиме з 22 по 23 жовтня цього року. Такий захід відбудеться з благословення преосвященнішого владики Діонісія (Ляховича) та ініціативи українських душпастирів-капеланів в Італії та Іспанії. Очікується, що в прощі візьмуть участь більше як 1000 паломників.


Проща розпочнеться в суботу 22 жовтня архієрейською Божественною Літургією, яку очолить Апостольський візитатор для українців Італії та Іспанії владика Діонізій (Ляхович), а вже ввечері паломники молитимуться Молебень до Богородиці, а відтак відбудеться похід із свічками по чудотворному місці об’явлення Богородиці.


Вранці наступного дня паломники молитимуться спільну Літургію в печері, де відбулось об’явлення, а завершиться проща Акафістом та наукою владики Діонісія.


«Сподіваємось, що ця перша спільна проща стане доброю паломницькою традицією українських емігрантів Італії та Іспанії та місцем молитовної зустрічі розсіяних по світі українців», - висловив сподівання Пасторальний координатор українців в Італії о. Марко Ярослав Семеген.  


Прес-служба УГКЦ в Італії