//

Уго Чавес прийняв Таїнство Оливопомазання

Уго Чавес, який протягом кількох місяців хворіє на рак простати, у неділю 12 липня прийняв в Каракасі Таїнство Оливопомазання під час Літургії в наміренні за його здоров’я, як голови держави, а також з нагоди 200-річчя незалежності Венесуели. Відомим є також факт, що до цього президент Чавес різко висловлювався проти Католицької Церкви та її духовенства.

 


Під час  проповіді  єпископ Сан Крістобалу Маріо Моронта підкреслив значення Євхаристії в житті кожного християнина. В часі Літургії він просив за тілесне і духовне здоров’я президента, поручаючи Божій опіці всю країну. Єпископ пригадав перші слова Акту про Незалежність : «В ім’я Всемогутнього Бога». Згідно з ними «історія Венесуели з її блиском і тінями пережила ті 200 років».

 


Щодо хвороби президента єпископ Сан Крістобалу сказав, що для християнина хвороба може бути нагодою для духовного очищення. «Всі ми мандруємо до повноти, тому Бог дає нам віру, надію і любов, а на цій дорозі зростання може зустрітись і важка ситуація, якою є хвороба.  І якою б вона не була, на неї треба дивитись очима віри як на час очищення… Тому просимо для президента і для всіх тих, які терплять від якоїсь хвороби, щоб використовували ці хвилини для нагадування собі про те, що це час очищення».

 


На завершення Літургії єпископ уділив Уго Чавесу Таїнство Оливопомазання, звертаючи увагу на приготування до цього Таїнства і його наслідки в житті християнина.    

 

За матеріалами: wiara.pl