//

УГКЦ у Бразилії відзначила 80-ліття Згромадження сестер катехиток святої Анни

Згромадження сестер катехиток святої Анни в Бразилії відзначило наприкінці травня цього року своє 80-ліття. Заснував цю спільноту греко-католицький священик Омелян Ананевич у 1932 році.

 

На святкування до Вера Ґуарані (Vera Guarani) прибули два єпископи - Володимир (Ковбич), Єпарх Куритибський УГКЦ, та Сержіо Артур Браші з єпархії Понта Ґросси РКЦ, – повідомляє єпархіальна прес-служба.

 

У Бразилії Згромадження налічує 9 провінційних та 1 формаційний дім. Окрім цього, сестри працюють в Італії та Україні. Основою їхньої діяльності є катехизація. Сестри навчають у школах, лікарнях і парафіях, готують дітей і дорослих до сповіді та причастя, працюють у лікарнях, хоспісах і дитячих будинках.

 

Господнього благословення на їх дальшу успішну діяльність спільно із владиками просили священики: Сергій Гриневич, провінційний настоятель Василіанського чину в Бразилії, Домінік Стареправо, настоятель та магістр новиків в Іваї, Генезіо Віомар, Сотер Шиллер і Боніфацій Залуський. Усіх гостей святкування вітала генеральна настоятелька - с. Арсенія Рудек.

 

Департамент інформації УГКЦ