//

Угкц і Червоний Хрест ою'єднали свої зусилля в люті морози

«... Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших, – ви Мені зробили... Бо я голодував, і ви дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене напоїли; чужинцем був і ви мене прийняли; був нагим і ви мене одягли; хворий - і ви навідались до мене; у тюрмі був - і ви прийшли до мене...» (Мт., 24, 40).

 

Принцип християнського покликання, перш за все, повинен спрацьовувати в кожному з нас, адже ми – християни, брати і сестри у Христі. І відповідальність один за одного лежить на кожному з нас перед Богом. Святий Франциск з Асижу говорить, що кожна рослинка, кожна квіточка, кожна пташка чи звірятко закидає моєму сумлінню, що я маю брак любові до людей, до Бога, до всього оточуючого. І це все спонукає мене удосконалювати себе у християнській гідності.

 

З Божої волі і ми нині покликані до праці над собою, ми, працівники, медперсонал «Червоного Хреста», що тісно співпрацюємо з греко-католицькою церквою у Борщові та з її настоятелем отцем Богданом Боднаром. Христос каже: «Щасливі ті, що чинять милостиню». Зараз, у цей морозний зимовий час, парох церкви Успіння Пресвятої Діви Марії о. Богдан, щоб захистити від переохолодження людей, що на вулиці, закликає усіх: зайдіть у Божий храм, помоліться і зігрійтеся.

 

Турбуючись про спасіння людей, душпастир постійно проводить у храмі Богослужіння і різні духовні заходи. Разом з вірними о. Богдан організував при церковному проборстві частування: гарячий чай і канапки, а ми від «Червоного Хреста» для вкрай нужденних зібрали одяг.

 

Навіть у такі морози люди відчувають, що вони всі є діти Божі, а Свята Церква – це їх духовна мати, що про всіх пам’ятає й огортає своєю любов’ю. Мати-Церква завжди має для дітей втішне слово і святе Боже благословення.

 

Тож у цей важкий період наділімо одні одних увагою. Станьмо однією родиною Божою, однією спільнотою любові – цього від нас прагне Ісус Христос. Всі ми, працівники «Червоного Хреста», складаємо Богу подяку за такого ревного душпастиря о. Богдана Боднара. Нехай Господь примножує Свою славу і благословення у нашому місті і народі через таких ревних і жертвенних священнослужителів.

 

Галина Кукурудза,
голова РО Товариства «Червоного Хрест»

Джерело:www.buchacheparchy.org.ua