//

Участь у молитві з Папою Римським українських спільнот північно-східної Італії

У неділю, восьмого травня, українські спільноти північно-східної Італії разом зі своїми священиками-капеланами брали участь у богослужінні, яке очолив Папа римський Бенедикт XVI під час свого візиту до цієї частини Італійської Республіки.

 

Богослужіння відбувалося в парку San Giuliano, що знаходиться на північному узбережжі Адріатичного моря в місті Mestre поруч із Венецією.

 

В часі дводенного душпастирського візиту Папою Бенедиктом XVI участь в богослужіннях брали італійські парафії із місцевих дієцезій, а також іноземні спільноти, що тут знаходяться, в тому числі й українські спільноти.

 

В богослужінні у неділю, яке розпочалося о 10:00, разом Папою римським та іншими італійськими священиками молилися також українські священики, які здійснюють своє душпастирське служіння для українців, які на даний момент проживають, працюють та навчаються в північно-східних містах Італії.

 

Серед них були присутніми такі отці-душпастирі: Олексій Саранчук, доктор Андрій Танасійчук, Андрій Твердохліб та Юрій Ходань. Священики на молитву приїхали разом зі своїми вірними із таких міст: Bassano del Grappa, Belluno, Este, Padova, Pordenone, Treviso, Venezia та інших.

 

Представниками церков візантійської традиції були не тільки українські священики, але також і місцеві румунські священики, які разом з українськими священиками брали участь в богослужінні у ризах, притаманних для візантійських церков.

 

прес-служба української громади міста Падова