//

"Участь релігійних організацій у формуванні законодавчих ініціатив у сфері пенітенціарної політики"

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 29 травня 2012 року о 14:00 за адресою: вул. Садова 3-а, кім. 727 (зал засідань) проводить «круглий стіл» на тему: «Участь релігійних організацій у формування законодавчих ініціатив у сфері пенітенціарної політики».

 

У зазначеному заході візьмуть участь народні депутати України, керівництво Державної пенітенціарної служби України, члени правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», керівництво Асоціації українських правників, священнослужителі, які опікуються місцями позбавлення волі, міжнародні фахівці, представники неурядових організацій.

 

Ця подія стане продовженням залучення думки й авторитету релігійних організацій для здійснення пенітенціарної реформи в Україні. Церкви все активніше висловлюють свою позицію, про що свідчили  обговорення цієї складної теми наприкінці 2011 року.

 

Релігійна допомога повинна вважатися такою ж важливою, як й інші види допомоги, що надаються засудженим/ув'язненим, а саме соціальні послуги, психологічна допомога, юридичні поради, професійна підготовка, консультації, медична та матеріальна допомога. Позбавлення волі не повинно бути позбавленням права на вільне віросповідання і дотримання обрядів своєї релігії. Комітет ООН з прав людини підтверджує, що гуманне поводження з усіма людьми, позбавленими волі, і повага їх гідності є фундаментальним і загальновизнаним правилом.

Див. Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності


Контакт для подальшої інформації й акредитація журналістів:

ієрей Костянтин Пантелей,
секретар правління Української Міжконфесійної Християнської Місії
Факс  0 44 279-19-20
Тел.   0 98 422-9-221
e-mail: panteley@ukr.net
skype: constantin.panteley

 

Джерело:prison-pastoral.blogspot.com