//

Учасники Синоду Єпископів діляться своїм досвідом євангелізації

У Ватикані за участю Святішого Отця триває Синод Єпископів про нову євангелізацію. Вчора було дві генеральні конгрегації. Йшлося про роль сім'ї. Виступив голова Папської Ради у справах сім'ї Архиєпископ Вінченцо Палья. Він зазначив, що розпад сім'ї сьогодні є, безумовно, найважливішою проблемою у суспільствах західної цивілізації, прогрес якої часто розглядається як звільнення від пут усіх видів, а також і сім'ї. Згадуючи ситуацію своєї країни, Італії, він зазначив, що часом тут більше цінується вірність спортивному клубові, аніж подружню вірність.


Досвідом Французької Церкви в євангелізації поділився єпископ Тулона Домінік Рей. Він сказав, що помісна церква зараз переживає глибоку переміну душпастирства. Це пов'язано з тим, що переходимо від християнства, заснованого на традиції, до віри, що виростає з особистого вибору Ісуса Христа. Ці перетворення особливо важкі для душпастирів і єпископів. Вони мають більше дбати про особисте освячення і отримати нові душпастирські навички, такі як проголошення керигмату, катехуменальна катехеза чи апологія.


Про євангелізацію на зустрічі з тими, хто потребує, говорив представник Японської Церкви єпископ Домінік Рий Міяхара. Ординарій Фукуока згадав аварію на атомній електростанції в Фукусімі. Для місцевих католиків це був великий досвід присутності Христа в суспільстві, в тих, хто страждає. Щоб євангелізація була ефективною, Церква повинна бути близькою до громадськості, навіть у таких країнах, як Японія, – сказав єпископ Міяхара.


За матеріалами: Radio Watykańskie