//

У Золочеві спіймали церковного крадія

Близько 6 години ранку 26 серпня до Золочівського райвідділу міліції зателефонував мешканець Золочева, який повідомив, що чув звук розбитого скла у церкві Вознесіння.
 

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, яка «на гарячому» затримала церковного крадія при спробі зламати церковний сейф. Про це повідомив кореспондент ІА ZIK з посиланням на інспектора Золочівського РВ УМВСУ Ольгу Біловус.

 

Затриманим виявився 20-річний молодик зі с. Підберізці Пустомитівського району.

 

З ним золочівські міліціонери пов’язують низку інших випадків зникнення церковних грошей, повідомлення про які надходили у райвідділ з 16 по 26 серпня. Зокрема, 16 серпня до Золочівського райвідділу зателефонували з Плугова та повідомили про зникнення з церковної каси місцевої церкви 100 грн, на другий день там знову зникли гроші. 24 серпня зловмисник поживився вже у храмі с. Погорільці, а 25 серпня церковний злодій поорудував у церквах сіл Туркотин і Підгайчики.

 

За фактами вчинення крадіжок у храмах району  правоохоронці проводять слідство – порушена кримінальна справа, а церковний крадій затриманий.