//

У Женеві б’ють на сполох щодо світового безробіття

Світове безробіття досягло нечуваного досі рівня. Про це говорить опублікований звіт  Міжнародної Організації Праці в Женеві. Документ під заголовком «Ринок в службі працевлаштування» є ключовим, щоб зупинити економічну кризу і контролювати ситуацію безробіття.

 

 

Експерти МОП скеровують своє звернення в першу чергу для обговорення на майбутньому саміті G20. Слід підкреслити, що «зцілення» ринку праці має стати пріоритетом для політиків, щоб врятувати світову економіку. Щоб ставити високі завдання, потрібно зосередитися в першу чергу на справі працевлаштування і діяти в цьому напрямі. Тим часом протягом трьох років виникнення кризи уряди свої зусилля зосереджують на рятуванні банків, систему дії яких і досі не піддали жодній реформі.

 

 

Протягом двох років у світі потрібно було б створити 80 млн. робочих місць, враховуючи, щораз чисельніший наплив безробітної молоді. Без радикальних змін, можна розраховувати тільки на реалізацію половини плану. Тоді слід очікувати хвилю соціальних протестів, в основному в країнах зони євро, де в даний час спостерігається найбільше зниження темпів економічного зростання, і в арабських країнах.

 


Міжнародна організація праці повідомляє, що безробіття досягло в цьому році «нового рівня». 200 мільйонів людей у всьому світі є безробітними.

 


За матеріалами Radio Watykańskie