//

У Зарваниці завершилася VI Всеукраїнська проща заробітчан (відео)

На Тернопільщині, в селі Зарваниця - завершилася шоста Всеукраїнська проща заробітчан, їхніх родин та близьких. Майже три сотні людей зголосилися пішки здолати 250 кілометрів - щоби біля цілющого джерела попросити здоров'я та доброї долі для українських заробітчан.


Прочани вийшли із львівського міста Самбора п'ятого серпня. Охочі взяти участь у ході, з'їжджалися сюди з різних куточків України. Під час 10-денної дороги та зупинок - колишні заробітчани, їхні родини та друзі - молилися за збереження та поєднання сімей, а також за добру долю тих, хто змушений працювати за кордоном. За неофіційними даними, за останні 20 років на заробітки змушені були податися 7 мільйонів українців.

 

Отець Василь Поточняк, ініціатор прощі (Київ): "Наша ціль свідчити, хто є люди за кордоном, що ми стільки часу там перебуваємо і яка наша роль. Тому що часто накидається ярлик на тих людей, які виїхали з України і це нечесно. На нашій прощі йдуть люди хворі, з особливими потребами і вони себе так віднаходять".

 

І ось - кінцевий пункт прощі - невелике село Зарваниця на Тернопіллі. Воно прославилося тим, що тут у ХІІ столітті ченцеві явилася Богородиця. І на місці її появи - забило цілюще джерело. Паломники  кажуть - дорога була нелегкою, але вони не шкодують, що зважилися на подорож.

 

Настя Краснова, прочанка: "Було метою, щоби наша Україна стала краща і мої батьки не їхали за кордон. Мені було важко іти, дороги були дуже тяжкі, але я трошки їхала, трошки йшла. Ми ще ніколи вночі не йшли і для мене було дуже тяжко".

 

У Зарваниці до колони з трьох сотень людей - долучилися ще кілька тисяч паломників, які прибули до цілющого джерела. Усі разом - після заходу сонця - пройшли зі свічками до Чудотворного місця на спільну молитву.

 

Тереза Костецька, Павло Сковронський, Тернопільщина

 



Джерело: 5 канал