//

У Запоріжжі встановлено Санктуарій Бога Отця Милосердного

7 жовтня єпископ-ординарій Харківсько-Запорізький Мар'ян Бучек встановив у прокатедральному соборі Бога Отця Милосердного у Запоріжжі дієцезійний Санктуарій Бога Отця Милосердного. Санктуарій встановлено з приводу розповсюдження в Запоріжжі особливого культу Бога Отця Милосердного, а також для подальшого розвитку паломницького руху, адже щороку влітку з Мелітополя до Запоріжжя крокують паломники.


Віднині священики Санктуарію Бога Отця мають дану єпископом владу відпускати гріхи згідно цензур latae sententiae (тобто накладених силою самого права).


Зокрема, йдеться про можливість відпущення гріха аборту, який в Католицькій Церкві латинського обряду карається екскомунікою, тобто відлученням від Церкви. Це важливий знак християнського зцілення Сходу України, де за радянських часів було безліч духовних трагедій такого роду - також через релігійну пустку та байдужість.


Щодо відпустів, то відтепер всім вірним, які побожно відвідають Санктуарій, належить благодать Повного Відпусту не лише під час храмових свят (І неділя серпня та 7 жовтня), але і в будь-який день року.


Також Санктуарій матиме свою Хроніку та Книгу Благодатей, де будуть міститися його історія та всі виявлені благодаті, отримані тут вірними.


Перед початком Святої Літургії, в годину Милосердя Божого вірні молилися перед Пресвятими Дарами. Сестра-кармелітка боса Ольга з Харкова виголосила конференцію, присвячену св. Терезі від Дитятка Ісус і Святого Обличчя. Єпископ-помічник Ян Собіло провів Євхаристичну процесію довкола Санктуарію.


Урочисту Службу під проводом єпископа Харківсько-Запорізького співслужили священники з усіх деканатів дієцезії, котрі прибули з делегаціями своїх парафій, щоб взяти участь у святі в Запоріжжі. Присутні були також троє священиків УГКЦ.


У Запоріжжі відбулася також зустріч священиків і монахинь Дніпропетровського, Донецького, Луганського та Запорізького деканатів з єпископом Мар’яном Бучеком, під час якої було обговорено актуальні справи, зокрема приготування до І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу.


Джерело: http://www.rkc.kh.ua