//

У Євхаристії Ісус бере нас за руку і кличе піднятися, – Кардинал Бертоне

Держсекретар Ватикану, кардинал Тарчізіо Бертоне, 1 липня відправив св. Літургію для учасників пленарної сесії Папської Академії св. Томи Аквінського. Євхаристія відбулася в каплиці св. Павла в Апостольському Палаці у Ватикані. У проповіді єрарх поділився своїми роздумами щодо Євангелія і першого читання, в яких Бог і Ісус Христос представлений як джерело життя, яке має абсолютну владу над фізичною смертю і будь-якими хворобами.

«Друге читання нагадує нам, що любов Христа є коренем і моделлю любові церковної. Обидва ці аспекти мають сильний зв'язок з євхаристійною таємницею», – сказав кардинал Бертоне.

Він пояснив, що Євхаристію можна порівняти з одягом Христа, до якого хотіла доторкнутися жінка з Євангелія, щоб отримати спасіння. Також про євхаристійне єднання з Господом, на думку кардинала Бертоне, нагадує євангельський уривок про воскресіння дочки Яіра, яку Ісус узяв за руку і наказав встати.

«Приходячи до нас в євхаристійному Причасті, Ісус, в певному сенсі бере нас за руку і кличе прокинутися зі смертного сну, піднятися з наших занепадів, з інерції, яка уповільнює наш шлях до вищого виміру християнського життя, до зрілості Христа в нас», – сказав кардинал. Він звернув увагу на те, що для того, щоб Ісус міг ефективніше діяти в нас, треба наслідувати Його заклик: «Не бійся, тільки вір!», який також лежить в основі Року віри, про який оголосив Папа Бенедикт XVI.

 

За матеріалами radiovaticana.org