//

У Єрусалимі зустрінуться францисканці, відповідальні за служіння в Святій Землі

У Єрусалимі почався ІІІ Всесвітній конгрес уповноважених Святої Землі, відповідальних за духовну і матеріальну підтримку францисканців та їхню працю на батьківщині Ісуса Христа. Від 30 січня до 4 лютого 114 учасників з 48 країн разом молититимуться.


Сьогодні Літургію, яка відбулась у церкві Найсвятішого Відкупителя, очолив Патріарх Єрусалиму. У своїй проповіді Архиєпископ Фуад Туаль підкреслив історичну важливість праці францисканців в охороні святилищ нашого відкуплення, і їхню участь в пастирській турботі за місцеву спільноту, повідомляє radiovaticana.org.

 

У роботі Конгресу бере участь о. Хосе Родрігес Карбальо, генеральний міністр Чину Братів Менших. Звертаючись до учасників, він підкреслив активність усього згромадження у виконанні місії, покладеної на францисканців Святим Престолом. «Прибуття до Єрусалиму, – сказав він, – зобов’язує прислухатися до голосу Бога і братів».

 

Уповноважені у Святій землі займаються організацією як духовної, так і матеріальної підтримки у діяльності францисканців у Святій Землі. Зараз є 82 уповноважених осіб у 44 країнах.


Цих францисканців часто називають «послами». Їхньою метою є поширювати інформацію про Святу Землі, молитися за мир і справедливість на Близькому Сході, подавати інформацію про становище християн на батьківщині Христа, співпрацювати з іншими інституціями та залучати кошти для душпастирських проектів.