//

У Єрусалимі триває Тиждень молитов за єдність християн

У Єрусалимі третього дня екуменічної молитви християни просили про дар єдності в Лютеранській Церкві, що розташована поблизу базиліки Святого Гробу Господнього і Голгофи. У Святій Землі Тиждень молитов за єдність християн розпочався в неділю 22 січня, після вірменського святкування Різдва.

 

Цьогорічна програма екуменічної молитви розпочалася в англіканському соборі св. Юрія. До підготовки та організації зустрічей приєдналися до англіканської громади вірмени собору св. Якова, лютерани з церкви Спасителя, ефіопська та коптська спільноти, а також католики на чолі з латинським Патріархатом.

 

У четвер (26.01) молитва за єдність відбудеться традиційно у світлиці на Сіоні. Літургія, яку відслужать в місці, де Ісус молився, "щоб усі були одне", є найважливішим моментом екуменічної молитви в Єрусалимі.

 

У Святій Землі послідовники Ісуса Христа зібрані в тринадцяти великих церквах, шість з яких належать Католицькій Церкві, а сім інших не визнають верховенства Папи. Усі спільноти, окрім Грецько-Православного Патріархату, беруть участь у Тижні молитов за єдність християн, повідомляє radiovaticana.org.

 

Свята Земля, де є всі основні християнські спільноти, є найбільш визначним місцем молитви і екуменічного діалогу. Цей діалог відбувається не стільки в площині теологічних дискусій, але в повсякденному житті. Його можна називати "екуменізмом чашки кави або чаю". Одним з привілейованих моментів екуменічних зустрічей є обмін побажаннями з нагоди Різдва та Великодня.